Esimene kohtuotsus ei toonud Kristiine turu asjus selgust

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristiine turg.
Kristiine turg. Foto: Mihkel Maripuu

Harju maavanema protesti alusel tühistas Tallinna halduskohus oma eilse otsusega Tallinna Linnaplaneerimise Ameti poolt osaühingule Ühinenud Turud Kristiine turu rajamiseks vajalike tehnovõrkude ehitamiseks välja antud ehitusload.


«Vastuseks Tallinna linna korduvatele väidetele, et linnaosa elanikud on turust huvitatud, sedastab kohus üheselt: «Avaliku huviga, et Kristiine linnaosas tegutseks turg, ei saa põhjendada selle turu rajamisel tehtud tahtlikke seaduserikkumisi.» Kotkapoja 2b maa-alal on kehtiv detailplaneering, mis sinna ehituslubadel märgitud rajatisi ette ei näe,» teatas maavalitsuse pressiesindaja.

«Kohtulahend kinnitas ilmekalt Tallinna linna poolt õigusaktide rikkumist. Just seadustes kajastub ülim avalik huvi, mitte turuputkades läbiviidud küsitluse vastustes,» lisas maavanem.

Kristiine linnaosavanema Mihhail Korbi sõnul on Kristiine Turu loomist käsitlevad haldusaktid kehtivad ja nendest lähtutakse turu arendamisel.

«Tallinna linn on algatamas detailplaneeringut ja otsustab turu tegevuse detailplaneeringu alusel. Halduskohtu otsusele apellatsioonkaebuse esitamine otsustatakse 30 päeva jooksul,» ütles Korb.

Harju maavanem Ülle Rajasalu esitas mullu 29. novembril seaduslikkuse tagamiseks protesti halduskohtusse, kuna Tallinna linnavalitsus ei täitnud maavanema ettepanekut viia Kristiine turuga seonduvad kohaliku omavalitsuse haldusaktid vastavusse põhiseaduse, seaduste ja muude õigusaktidega.

Kristiine turg asub Kotkapoja 2b krundil, mille sihtotstarve on sotsiaalmaa. See tähendab, et igasugune äritegevus on seal seaduse järgi keelatud. Tallinn taotles tänase turu aluse maa munitsipaalomandisse sooviga rajada sinna laste mänguväljak.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles