Kaheksast miljonist võib väheks jääda (8)

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läänemaa tervisetee ehk Haapsalu raudtee koridor.
Läänemaa tervisetee ehk Haapsalu raudtee koridor. Foto: EAS / Jane Möll

Valitsuse lubadus avada järgmisel aastal raudtee Riisiperest Turbasse võib osutuda õhulossiks, sest kui lõik rajada vastavalt kõikidele kehtivatele ohutusnõuetele, läheks see maksma kaugelt rohkem kui seni kõneldud kaheksa miljonit eurot.

Kehtiv raudtee tehnokasutuseeskiri paneb Turba ja Haapsalu projekti valiku ette: sulgeda kohalike seas populaarsed teed või ehitada alevikesse kallid viaduktid. Kuna kumbki variant hästi ei sobi, tuleb ilmselt teha järelandmisi hoopis ohutuskaalutlustel kehtestatud nõuetes.

«Kui näpuga järge ajada, siis tuleks Riisipere-Nissi vaheline teelõik kinni panna,» tõi näite Haapsalu raudtee taastamisest huvituva ASi Lääne Raudtee juhatuse liige Rein Riisalu. Nissi teest pisut rohkem kui kilomeetri kaugusel asub juba Ääsmäe-Haapsalu-Rohuküla maantee ülesõit. Kehtivate eeskirjade järgi uut samatasandilist ülesõitu Nissi teele seega rajada ei tohi.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles