Riigikohus teeb Monogarovi süüasjas otsuse kuu jooksul

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Deniss Monogarov Harju maakohtus
Deniss Monogarov Harju maakohtus Foto: Liis Treimann

Riigikohus arutas täna Tammsaare pargis ühe noormehe tapnud ning teist haavanud Deniss Monogarovi süüasja ning langetab selles otsuse kuu jooksul.

29-aastase Monogarovi suhtes Tallinna ringkonnakohtus langetatud otsuse vaidlustasid riigikohtus tema kaitsjad, vandeadvokaadid Sven Sillar ja Veera Tolli-Baskin ning Põhja ringkonnaprokurör Ainar Koik, vahendas ERR Uudised.

Mullu 1. detsembril tühistas ringkonnakohus osaliselt Monogarovile Harju maakohtus langetatud otsuse ning karistas teda uue otsusega kuue aasta ja kuue kuu pikkuse vangistusega, varem oli maakohus mõistnud talle seitsme aasta ja kuue kuu pikkuse vangistuse, prokurör Ainar Koik taotles Monogarovi süüdimõistmist lisaks tapmisele ka mõrvakatses ning tema karistamist 14 aasta pikkuse vangistusega.

Süüdistuse järgi tungis joobes Monogarov 2009. aasta 1. augustil kella 4 paiku Tallinnas Viru Väljak 4/6 asuva klubi Seduction Discotheque välisterrassil kallale 21-aastasele noormehele, Monogarov lõi noormeest ilma põhjuseta ühe korra rusikaga näkku ning haaras tal seejärel kätega ümber keha, mistõttu mõlemad terassipõrandale pikali kukkusid.

Kell 4.45 tungis Monogarov Viru Keskuse juures Tammsaare pargi alleel kallale 23-aastasele Jurile ja 22-aastasele Maksimile, Monogarov lõi Jurit neli korda noaga kaela, keha ja käte piirkonda, mistõttu noormees kell 5.30 sündmuskohal suri, samuti lõi Monogarov samas kohas samal ajal Maksimi 13 korda noaga, kuid tema elu õnnestus arstidel päästa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles