Korb: Somelari vabandus oma sõnakasutuse eest on lihtsalt rumal (3)

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihhail Korb
Mihhail Korb Foto: Kuvatõmmis Postimehe videost.

Endine riigihalduse minister Mihhail Korb sõnas Riigi Kinnisvara ASi juhi Urmas Somelari väidete kohta, et riigiametnik püüab enda šovinismi alusetu ja rumala rünnakuga kaitsta.

Korb ütles, et Somelari sõnakasutus on tekitanud varasemaltki probleeme ja arusaadavalt sai tema enda organisatsiooni inimestel sellest kõrini. «Haridusministri solvamine oli lihtsalt viimane piisk. Arvamus, et oma niinimetatud sisekoosolekul võid rumalusi rääkida ja seejärel hoopis ise solvuda, kui inimesed sinu öeldut ükskõikselt ei võta, on ikka päris vildakas,» leidis Korb.

Endise ministri sõnul näitab Somelari ebaprofessionaalsust ka tõik, et vabanduse ja oma sõnade eest vastutuse võtmise asemel asus mees hoopis rünnakule. «Riigi Kinnisvara ASi juht leiab, et riigile kuuluva hoone müümine poole miljoni euro eest Tartu linnale on probleem. Linn täidab oma funktsioone, teenindab linnaelanike ja see hoone on Tartu linnajuhtide kinnitusel neile selleks vajalik. Riik ja linn pole eraldi, vaid kohalik omavalitsus on riigi osa. Sellist asja ei peaks tippjuhile selgitama,» rääkis Korb.

Tema sõnul on arusaamatu ka Somelari viide Keskerakonnale, samal ajal kui Tartu linnas, kellele RKAS hoone müüb, on võimul Reformierakonna juhitud koalitsioon. Korbi sõnul on Somelari käitumine ja vabandus lihtsalt rumal ja ebaprofessionaalne ning tal tuleks oma ametist loobuda. «Kui niivõrd kõrgel kohal olev juht ei näe jätkuvalt oma väljaütlemistes probleeme ega mõista riigi ja kohaliku omavalitsuse koostöö normaalsust, ei ole riigifirma juhi koht tema jaoks,» lausus Korb.

RKASi juht Urmas Somelar lausus 2. juunil töökoosolekul paarikümne alluva ees haridus- ja teadusminister Mailis Repsi kohta, et «kas minister on peast rase?».

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles