Kaitseuuringute keskust asub juhtima Sven Sakkov

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Sakkov
Sven Sakkov Foto: Kaitseministeerium

Jüri Luige mantlipärijaks Rahvusvahelise kaitseuuringute keskuse (RKK) juhi kohal saab  sügisest praegune NATO küberkaitsekoostöö keskuse direktor Sven Sakkov. 

RKK nõukogu esimehe Jonatan Vseviovi hinnangul peab Sakkov saavutatut edasi arendama, teatas kaitseministeerium.

«Kaitseuuringute keskus on tugev ja hea mainega keskus ning selles suunas tuleb sihikindlalt tööd jätkata. Sven Sakkovil on varasemast karjäärist rohkelt kogemusi ja tugevad eeldused keskuse rahvusvahelise kandepinna tugevdamisel,» lausus Vseviov.

Sakkov on töötanud kaitseministeeriumi kaitsepoliitika asekantslerina ja poliitika planeerimise osakonna juhatajana, kaitsenõunikuna Eesti saatkonnas Washingtonis, Eesti alalises esinduses NATO juures ning presidendi kantseleis.

Rahvusvahelise kaitseuuringute keskuse eesmärk on arendada Atlandi-üleses kogukonnas strateegilist mõtlemist Balti ja Põhjala riikide julgeolekuprobleemide üle, mis kätkevad nii sõjalist kui ka küber- ja energiajulgeolekut ning samuti ühiskonna sidususe ja toimepidevusega seotud küsimusi.

Pärast Sakkovi lahkumist nimetab NATO küberkaitsekoostöö keskuse uue juhi kaitseväe juhataja kindral Riho Terras.

Varem RKKd juhtinud Jüri Luik asus äsja tööle kaitseministrina.

Kaitseuuringute keskus on arenenud regiooni juhtivaks välis-, julgeoleku- ja kaitsepoliitika küsimuste mõttekojaks, mis korraldab Lennart Meri ja ABCD konverentse, viib läbi Kõrgemaid riigikaitsekursuseid, annab välja ajakirja Diplomaatia ning koostab mitmesuguseid uuringuid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles