Antiigivaras pidas kohtuniku otsust absurdseks

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustreeriv foto.
Illustreeriv foto. Foto: Peeter Langovits / Postimees

«See on absurd,» ütles eile Kuressaare kohtumajas otsust kuuldes Kaido Kruusimägi, kes on oma kuritegusid põhjendanud nii rahapuudusega kui ka tõsise huviga ajaloo vastu.

Kohus tunnistas mehe süüdi varguses, sissetungimises ning suures koguses tulirelvade, laskemoona ja lõhkeaine käitlemises ning mõistis Kruusimägile eile nelja aasta pikkuse reaalse vangistuse, kirjutas Saarte Hääl.

Kohtunik põhjendas otsust sellega, et varguseepisoode oli palju ning juba ühe varguse eest võib mõista mitu aastat vangistust.

Süüdistuse kohaselt tungis Kaido Kruusimägi eelmise aasta suvekuudel ja septembris Saare- ja Hiiumaal elumajadesse ja suvekodudesse, kust ta varastas valdavalt ajaloolise väärtusega esemeid.

Politsei tabas Kaido mullu 22. septembril ja läbiotsimise käigus leiti tema elukohast peale varastatud esemete üheksa jahipüssi, vintpüss ja revolver, soomustläbivat laskemoona ja suures koguses lõhkeainet.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles