Päästeamet: inimesed arvestavad hoiatustega üha rohkem

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tormi ajal tuleb muuhulgas arvestada murduvate puudega.
Tormi ajal tuleb muuhulgas arvestada murduvate puudega. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Päästeameti päästetööde osakonna juhataja Kuno Tammearu sõnul arvestavad inimesed antud tormihoiatustega üha rohkem ning teavad, kuidas niisugustel puhkudel käituda.

Tammearu ütles ETV saatele «Terevisioon», et tänaseks ennustatud tormi Ingo puhul antakse üldised hoiatused, mis tavaliseltki - tuleb valmis olla elektrikatkestuseks, vajadusel varuda vett ja küünlaid ning mobiiltelefon täis laadida, vahendas ERRi uudisteportaal.

«Arvan, et Eesti inimesed on väga tublid ja aina tublimaks muutuvad ning arvestavad hoiatustega ja käitumisjuhistega. Ohutus hakkabki sellest peale, kuidas iga inimene käitub - kui ta käitub ohutult, seda ohutum ühiskond on,» selgitas Tammearu.

Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituudi (EMHI) teatel tabab peamiselt Lääne-Eesti saari täna torm Ingo, mille iilid ulatuvad kuni 25 meetrini sekundis - viimane suur aprillitorm oli meil 30 aastat tagasi.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles