Obama hoiab edumaad

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barack Obama.
Barack Obama. Foto: Reuters / Scanpix

Vabariiklaste presidendikandidaat John McCain ei suutnud viimase teledebati järgse arvamusküsitluse põhjal oma demokraadist pearivaalile Barack Obamale lähemale saada.


Vaatamata asjaolule, et viimasel ehk kolmandal televäitlusel näitas 72-aastane McCain end seni parimast küljes ning ründas teravalt Obama majanduskava, süüdistades teda soovis makse tõsta, ei suutnud ta nädala alguses viiele protsendipunktile kärisenud vahet tasa teha, kirjutas Reuters.

Reuters/C-SPAN/ZOGBY ühisuuring näitas, et 47-aastase Obama edu on pärast eilset televäitlust viis protsendipunkti, teda toetab 49 ja McCaini 44 protsenti küsitletutest. Küsitluse veamarginaal on 2,9 protsenti.

Jätkuvalt toetavad Obamat võtmeosariikide sõltumatute hääletajad. Kui valimised toimuksid täna, hääletaks Obama poolt ka üheksa kümnest mustanahalisest.

Arizona senaatori McCaini sirgjoonelisus pole talle seni edu toonud, sest analüütikute hinnangul võitis Obama ka täna öösel toimunud valimisdebati, nagu ka kõik varasemad.

Illinoisi senaator Obama on olnud kindlameelne oma majanduskavas, mis tema hinnangul toob riigi finantskriisist välja. Lihtsad ameeriklased usuvad teda ja see ongi toonud demokraatidele edu.

Pollster.comi andmetel, mis arvutab erinevate arvamusküsitluste keskmise, on Obama toetus täna 50,2 ja McCainil 42,6 protsenti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles