Raasikul avatakse «Eesti 100» tamme park

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tammetõru
Tammetõru Foto: pixabay.com

22. juunil kell 12 avatakse Raasikul EV100 juubelikingitusena saja tamme park, mis oli üks esimesi omataolis kingiideid. Kodanikualgatusena sündinud park on pühendatud Eesti riigi 100. sünnipäevale ja Raasiku valla 25. aastapäevale. Pargi rajamise algatas valla kohalik elanik Fredi Karu.

Raasiku sõprade pargi nime kandev haljasala rajatakse kohaliku kogukonna, Raasiku vallavalitsuse ja riigikantselei koostööna.

Pargis on 50 tammepuud, jalgtee, istepink ja maakivi pargi nimega. Maakivi alla paigutatakse pargi avamisel ajakapsel, mille täidavad oma kodukoha tulevikuvisioonidega kohalikud lapsed ja noored.

Raasiku valla elanik Fredi Karu sõnul on park väärikas juubelikingitus nii valla praegustele kui tulevastele elanikele ja ka kogu Eestile.

«Minu maja kõrval olev tühermaa tundus sobilik, et sinna koos oma sõpradega tammepuid istutada. Koostöös valla ja riigikantseleiga kasvas see algatus suuremaks kui alguses plaanisin, kaasates sinna ka kohalikke lapsi ja noori,» avaldas Karu.

Riigikantselei algatusel on Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks plaanis rajada üle Eesti 100 tamme parke, alleesid ja salusid. Koolinoorte ja omavalitsuste koostöös istutatakse igasse maakonda vähemalt üks tammik.

Riigikantselei kutsub üles kõiki eestimaalasi istutatama Eesti Vabariigi 100. sünnipäevapuhul tammesid ka oma koduaedadesse.

2018. aastal möödub 100 aastat Eesti Vabariigi loomisest. Tulemas on Eesti rahva ja riigi senise ajaloo kõige ümmargusem ja suursugusem tähtpäev. Sünnipäeva tähistatakse 2017. aasta aprillist 2020. aasta veebruarini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles