ERR.ee: Laaneotsa sõnul ei suuda Eesti iial oma tankiarmeed luua

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
T-72 tüüpi tank..
T-72 tüüpi tank.. Foto: Kaarel Kaas.

Kaitseväe juhataja kindralleitnant Ants Laaneotsa sõnul ei suuda väike Eesti kunagi oma tankiarmeed luua, kuid relvastuse ja sõjatehnika hankimine on ohuliikide esmaseks tõrjumiseks hädavajalik.

«Üks tankiarmee on umbes 1200 tanki, 2600 soomusmasinat ja umbes 70 000 inimest – mina väga tahaks tankiarmeed omada, aga selge on see, et Eesti ei ole seda mitte kunagi võimeline muretsema,» vahendasid ERR Uudised Laaneotsa intervjuud ETV saatele «Terevisioon».

«Ma olen näinud, et Eesti inimeste jaoks, kes on niivõrd võõrdunud sõjaväest ja sõjatehnikast, on tankid midagi erilist. See on üks tavaline masin, mille eripära on selles, et tal on relvastus peal ja ta on soomustatud,» lisas Laaneots.

See, kui palju Eesti endale mingit relvastust hangib, sõltub Laaneotsa sõnul majanduslikest ressurssidest.

Laaneotsa väitel on Eesti üheks kaitseprobleemiks ka augud seadusandluses – puudub nn valmidusseadus, mis õiguslikult reguleeriks, kuidas toimub riigi ja kaitsejõudude üleminek rahuaja seisundist sõjaaja seisundisse. Tema sõnul algab häda sellest, et Eestil puudub sellise seadusandluse väljatöötamise kogemus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles