Margus Tsahkna: see pole mingi pehme maandumine, olen endiselt orbiidil

Rannar Raba
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmistel kohalikel valimistel kogus Margus Tsahkna IRL-i linnapeakandidaadina 3260 häält, mis moodustas ligemale 39 protsenti tema erakonnale antud häältest. Sel sügisel lubab mees valimistest sootuks kõrvale jääda.
Eelmistel kohalikel valimistel kogus Margus Tsahkna IRL-i linnapeakandidaadina 3260 häält, mis moodustas ligemale 39 protsenti tema erakonnale antud häältest. Sel sügisel lubab mees valimistest sootuks kõrvale jääda. Foto: Margus Ansu

Esmaspäeval oma pikaaegsest koduparteist Isamaa ja Res Publica Liidust välja astunud Margus Tsahkna ütleb Tartu Postimehele antud intervjuus, et ei kavatse riigikogu aknaalusena tasapisi poliitikast taanduda. Muu hulgas mängib ta mõttega haarata tulevikus juhiohjad mõnes uues erakonnas.

Margus Tsahkna, vaadates seda, mida te olete viimastel kuudel läbi teinud, ei saa seda kuidagi pidada ühe poliitiku unistuste kevadeks: kõrbemine erakonna esimehena, ministrikoha kaotus, sekka kodumaja põleng ning lõpuks parteist välja astumine. Millised hetked selles reas on olnud kõige raskemad?

Kui te ütlete, et ma kukkusin erakonna esimehena läbi, siis ei saa ma sellega nõustuda, sest väljaspool erakonda õnnestus esile tuua mitmeid väga kaalukaid ja vajalikke muutusi. Meie otsuste tulemusena muutus eelmise aasta lõpus kogu Eesti poliitiline pilt. Lisaks saime veidi varem väga tugeva naispresidendi. Seesuguseid näiteid võiks tuua teisigi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles