Puuduv koma läks peokorraldajatele maksma üle 700 euro (12)

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laulu- ja tantsupeo korraldajad olid sunnitud Tallinna tänavatel välja vahetama kümneid reklaamplakateid, kuna neil oli silmatorkav kirjaviga, nimelt puudus koma. 

Eelmisel nädalal võis Tallinnas näiteks Narva ja Tartu maanteel näha laulu- ja tantsupeolisi tervitavaid reklaame sõnumiga «Tere, laulja!» ja «Tere, tantsija!». Keeleteadlikemate linlaste silma riivas aga plakatilt puuduv koma. Nüüd on viga parandatud.

«Vastab tõele, et osa plakateid sai välja vahetatud. Tegemist oli inimliku eksimusega, millele saadi varakult jälile juba töö käigus, enne kui kõik plakatid tänavapilti jõudsid,» ütles Postimehele Carl-Ruuben Soolep laulu- ja tantsupeo pressiosakonnast.

Vea märkamise hetkeks oli Tallinnas üles seatud 75 plakatit. «Kuna tegemist on noorte laulu- ja tantsupeoga, kus korrektse eesti keele kasutus on väga oluline, siis vahetasime välja kõik vigased plakatid,» selgitas Soolep.

Parandustega plakatite trükkimiseks ja ülesseadmiseks kulus 775 eurot, mis sisaldas ka täiendavaid reklaampindu, kus enne plakateid ei olnud ning kuhu said kohe üles korrektse tekstiga plakatid. 

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles