Velotaksojuht nööris Belgia diplomaati

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Velotaksod Viru tänaval.
Velotaksod Viru tänaval. Foto: Erik Prozes

Tallinnas ilma igasuguse kontrollita tegutsevad velotaksojuhid heidavad Tallinnale halba valgust ka diplomaatilises liinis.

Belgia suursaadik Eestis ja Soomes Philippe Beke kirjeldas talle osaks saanud kogemust oma kirjas Tallinna linnapea kohusetäitjale Taavi Aasale.

«Kui olin lõpetanud õhtusöögi, pakuti mulle hotelli sõitmiseks velotaksot. Leidsin, et see on sümpaatne ja keskkonnasäästlik transpordiliik ja võtsin pakkumise vastu. Suur oli minu üllatus, kui vähem kui kahe kilomeetri pikkuse sõidu eest (Viru tänavalt Radisson Olümpia hotelli) küsiti minult 60 eurot,» kirjutas suursaadik Aasale.

«Ma palusin, et ta identifitseeriks ennast, mida ta oma sõnul ei saanud teha ning küsisin temalt tšekki, mida ta mulle ei andnud. Ma olen nõus, et oleksin pidanud enne sõidu alustamist pidanud küsima, kui palju see maksab, kuid ma ei mõista seda, miks ei esita velotakso juht dokumenti ega anna sõidu eest kviitungit,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles