Miks Põhjaväila ehituse algus venib?

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõnnitee tasandamine Russalka lähedal.
Kõnnitee tasandamine Russalka lähedal. Foto: Mihkel Maripuu

Palju räägitud Põhjaväila ehituse algus venib, asjaga seotud institutsioonid näitavad näpuga süüdistavalt üksteise poole.


IRL-i kuuluv linnavolinik Kalev Vapper esitas abilinnapea Taavi Aasale arupärimise, millal algab Põhjaväila ja Russalka ristmiku ehitus ning miks see suur projekt nii kauaks venima on jäänud.

Kirjalikus vastuses teatab Aas, et asjaga venitamises olevat süüdi vabariigi valitsus ning majandus- ja kommunikatsiooniministeerium. Vapper on viimases ametis pressiosakonna juhatajana.

«Põhjaväila ja Russalka ristmiku rekonstrueerimise projekt tõsteti vabariigi valitsuse korraldusega nr 145 transpordi infrastruktuuri investeeringute kava põhinimekirjast lisanimekirja. See tähendab, et projekti rakendamine on võimalik põhinimekirjas olevate projektide rakendamisest vabanevate vahendite olemasolul,» kirjutab Aas vastuses arupärimisele.

Edasi kinnitab abilinnapea, et Tallinna linn on pöördunud majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi poole palvega lisada Põhjaväila ehitus investeeringute kava põhinimekirja. Nii saaks linn tema sõnul läbi viia Ühtekuuluvusfondist toetuse taotlemiseks vajalikud ettevalmistustööd, kuid paraku polevat ministeerium sellele kirjale vastanud.

Postimees.ee arupärimise peale vastas Vapper majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi esindajana: «Linnavalitsuse põhjendus ei vasta tõele. Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium toetab igati võimalikult kiiret Põhjaväila ehituse alustamist. Tegu on olulise ja tähtsa projektiga nii Tallinna linna kui Tallinna Sadama jaoks. Projekti rakendajaks on aga Tallinna Linnavalitsus, kellelt MKM ootab konkreetseid tähtaegu, millest sõltuvalt leitakse ka vajalik rahastus.»

Aasa ei õnnestunud eile täiendavateks kommentaarideks tabada.

Postimees.ee’le teadaolevalt venib Põhjaväila ehituse algus hoopis seetõttu, et see pole linnavalitsuse prioriteetide reas sugugi mitte esikohal. Nimelt olevat linnapea Edgar Savisaar seisukohal, et kõigepealt tuleb alustada Lasnamäe kiirtrammi linni rajamist ning alles seejärel Põhjaväila ehitust.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles