Eesti uus reostustõrjelaev on tähtis kogu regioonile

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laeva peamiseks ülesandeks saab õlireostuse likvideerimine.
Laeva peamiseks ülesandeks saab õlireostuse likvideerimine. Foto: SCANPIX

Eesti saab tuleva aasta sügiseks keerulistes ilmaoludes vastupidava ja tipptehnoloogiaga varustatud multifunktsionaalse reostustõrjelaeva.

Riia laevatehases lasti vette aluse korpus, edasine ehitus jätkub vee peal Lätis ja hiljem Soomes, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Laeva põhiülesanne on lokaliseerida ja likvideerida õlireostust, alus suudab liikuda ka keemiaõnnetuse piirkonnas ning laevale ehitatakse ka tuletõrjevõimekus, et aidata kustutada teisi laevu merel või pakkuda tuge sadamates.

Laeva valmimine on tähtis kogu Läänemere-äärsele regioonile ning Eesti jaoks on see kolmas reostustõrjelaev ja selle valmimise järel peaks riigi võimekus merereostust avastada ja likvideerida vastama Helsingi konventsiooni nõuetele.

Euroopa regionaalarengufondist saadi reostustõrjelaeva ehituseks üle 28 miljoni euro, Eesti riigi panus on 5 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles