Elektrimootoreid varastanud pättide auto lagunes tee peal ära

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseiauto.
Politseiauto. Foto: Elmo Riig / Sakala

Paide politseinikud tabasid kaks meest, keda kahtlustatakse Koigi vallas elektrimootorite varguses.

Esialgu on alust neid kahtlustada 18 mootori valguses. Kõige raskem varastatud mootor, mida pätid üritasid Viljandisse metalli kokkuostu viia, kaalus veidi alla 200 kilogrammi, vahendas Reporter.ee.

«Tegemist oli meesterahvastega, kelle nimed on Erko ja Rene. Kohalikud Järvamaa inimesed, kellel on varemgi politseil tegemist olnud,» rääkis Paide politseijaoskonna juht Tõnu Kivis.

Varastatud elektrimootorite transportimiseks kasutasid mehed 1990. aastatest pärit sõiduautot, mis lagunes tee peal vähemalt viis korda ära.

«Korduvalt jäid tee äärde. Prandasid ära ja liikusid edasi. Nagu isegi aru saite, miski ei pidanud vastu, aga tegu pandi ikka toime,» rääkis Kivis.

Lääne ringkonnaprokuratuur on alustanud menetlust karistusseadustiku vargust käsitleva paragrahvi alusel. Selliste tegude eest saab kohus süüdimõistmise korral määrata rahakaristuse või kuni viie aastase vangistuse.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles