Ratas: kodakondsuspoliitika selle valitsuse ajal ei muutu (1)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Ratas.
Jüri Ratas. Foto: Sander Ilves / Postimees

Keskerakonna esimees, peaminister Jüri Ratas kinnitas ERRile, et kuigi ta toetab lihtsustatud korras kodakondsuse andmist halli passi omanikele, siis kodakondsuspoliitika selle valitsuse ajal ei muutu.

«See oli üks suuremaid teemasid, kui ma asusin peaministri ametisse ja ütlesin välja ühes intervjuus, et ma arvan, et see küsimus, et Eestis on väga palju neid inimesi, kellel ei ole kodakondsust, halli passi omanikke üle 80 000. Et sellele juhivad tähelepanu rahvusvahelised organisatsioonid. Ma arvan, et see ei ole mõistlik, ka siseriiklikult, ka Eesti julgeolekupoliitika seisukohast see ei ole hea lahendus,» sõnas Ratas.

«Kindlasti ei toeta ma seda mõtet, et kõigile 80 000 inimesele saadetakse koju Eesti vabariigi kodakondsus. Seadus ütleb ju väga kindlad reeglid, mille alusel kodakondsust saab taotleda,» lisas Ratas.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles