Jõulisem sekkumine rändekriisi

Martin Kutti
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enne kõrgete ametnike saabumist puhastati Kultuurikatlasse viiv sinine vaip tolmust.
Enne kõrgete ametnike saabumist puhastati Kultuurikatlasse viiv sinine vaip tolmust. Foto: Eero Vabamägi

Eilsest tänaseni toimub Tallinnas Euroopa Liidu justiits- ja siseministrite mitteametlik kohtumine. Eile arutati põhiteemadena rändeküsimusi, samuti  olukorda Ukrainas ning koostööd. Ministrid leppisid kokku, et senisest otsustavamalt hakatakse lahendama sisserändeprobleemi.

ÜRO andmetel on Liibüast Itaaliasse tänavu tulnud 83 650 inimest, mis on eelmise aastaga võrreldes viiendiku võrra rohkem. Probleeme tekitab see, et üle Vahemere liigub vähe tõelisi sõjapõgenikke, enamik rändajatest on Aafrikast pärit majandusmigrandid, kellel ei ole lootust Euroopas varjupaika saada.

Samas on inimõigusorganisatsioon Amnesty International süüdistanud Euroopa Liitu hoolimatus suhtumises põgenikesse. Organisatsiooni hinnangul on mereoperatsioon Sophia hävitanud sedavõrd palju põgenike paate, et nüüd kasutavad smugeldajad sagedamini kummipaate, millega Itaalia rannikule välja jõuda on peaaegu võimatu, ning Amnesty andmetel on sel aastal hukkunud 2030 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles