Sundliitmisest priid: valitsus kinkis Nõole ja Luunjale iseseisvuse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liikumise «Vali Nõo!» eestvedajad käisid juunikuus Stenbocki maja ees ministritega kohtumas, kus nad nõudsid valla säilitamist.
Liikumise «Vali Nõo!» eestvedajad käisid juunikuus Stenbocki maja ees ministritega kohtumas, kus nad nõudsid valla säilitamist. Foto: Kai Toom / Nõo vallalehe toimetaja

Kui mitmel pool Tartumaal läksid omavalitsuste ühinemisläbirääkimised sunniviisilise haldusreformi eel pealtnäha ladusalt, siis Luunja ja Nõo seisid sellele algusest peale vastu. Jonn tasus end kohalike elanike ja valitsejate vaatenurgast ära, sest eile otsustas valitsus teha neile erandi ja vallad jätkavad iseseisvana.

Loksa erand mõjutas

Lootes omavalitsusi tugevamaks muuta, tegi valitsus kõigile alla 5000 elanikuga linnadele-valdadele ülesandeks naabritega ühte heita. Luunja vallale tehti ettepanek liituda ühinevate Tartu linna ja Tähtvere vallaga ning Nõo vallale loodava Elva vallaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles