Hea asukoht ja mõistlik hinnatase uues rannarestoranis

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi Ida-Virumaa ühte kaunimat randa Liimalat pole lihtne üles leida, tasub otismisvaev end igati ära – rand on suurepärane ja uus söögikoht väärib külastamist.
Kuigi Ida-Virumaa ühte kaunimat randa Liimalat pole lihtne üles leida, tasub otismisvaev end igati ära – rand on suurepärane ja uus söögikoht väärib külastamist. Foto: Hanneli Rudi

Ida-Virumaa ühes kaunimas rannas Liimalas avas uksed uus rannarestoran, mille omanikel on suur siht jõuda Eesti parimate sekka.

Haisev vesi, pigi täis jõesäng – selline nägi minu lapsepõlves välja Purtse jõgi, mis teatmeteostesse jõudis ka kui Eesti kõige saastunum jõgi. Toona tundus uskumatu, et omal ajal hakkasid kohalikud talupojad mässama, sest neil oli isu täis Purtse jõest püütud lõhest, millega kohalik mõisnik neid pidevalt toitis. Aastate jooksul on jõe puhastamiseks kulutatud üüratud summad ja püütud selle elustikku taastada. Nüüd on kunagise kalarikka jõe suudmesse kerkinud restoran Tulivee, mis lubab lauale panna just kohalikku kala. 

«Ei ole võimalik!» oli mu esimene mõte, kui Ida-Virumaal Liimalas hiljuti avatud restorani Tulivee juurde jõudsime. Oli üks selle suve vähestest soojadest laupäevadest ja parkla pärastlõunal autosid täis. Tundus, et kuna meil lauda pole kinni pandud, tuleb koju tagasi sõita. Õnneks selgus, et enamik autoomanikke oli uuest söögikohast mööda jalutanud ja randa läinud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles