Oti süda ei pidanud vastu

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Ott aastal 2002 aastalõpusaates «Valitud meeleolud». Intervjueeritavana on pildil Edgar Savisaar.
Urmas Ott aastal 2002 aastalõpusaates «Valitud meeleolud». Intervjueeritavana on pildil Edgar Savisaar. Foto: Toomas Huik

Lähedaste sõnul viis tuntud telestaari Urmas Oti siit ilmast infarkt, mitte kasvaja.


Kauaaegne Eesti Televisooni programmi direktor Voldemar Lindström ütles Postimehele, et külastas Otti pühapäeval Tartus Maarjamõisa kliinikus.

«Urmas oli rõõmsameelne ja optimistlik. Talle oli toodud suur plasmateleviisor, mille üle tal hea meel oli,» sõnas Lindström.

Tema teada tehti Otile eelmisel nädalal luuüdi siirdamise operatsioon ja see läks hästi. Nüüd pidi ta kaks nädalat viibima steriilses keskkonnas, sellepärast sai Lindström suhelda temaga läbi klaasi.

«Vähk poleks teda niipea murdnud. Tema õde Karin Bachmann ütles mulle täna, et Urmasel oli infarkt. Eile õhtul viidi intensiivi, süda ei pidanud vastu,» ohkas vana sõber.

Lindströmi sõnul võitles Ott raske haigusega väga mehiselt. Kasvaja avastati kolm aastat tagasi, kui Ott end Portugali reisil halvasti tundis. Uuringud kodumaal päädisid keemiaraviga, mida haiguse jooksul kolm korda korrati. Aga ravikordade vahel valmis raamat võidusõitjatest Asmeritest.

Kirjastus SE&JS andis välja kaks raamatut Eesti luule kuldsest klassikast ja kolmanda maailmaluule klassikast. Pooleli jäi raamat Fred Jüssist - Jüssi mõtisklused koos looduspiltidega.

«Minu teada oli intervjuu lindis ja keegi pidi selle maha kirjutama, siis pidi Urmas selle raamatuks vormima.»

Lindström kinnitas, et viimsel kohtumisel Otiga nad haigusest ja surmast ei rääkinud. «Neil teemadel ei saa nii noore mehega rääkida,» sõnas ta.

Nii Eestis kui Venemaal aastakümneid populaarseid telesaateid teinud legendaarne ajakirjanik Urmas Ott suri täna Tartu Ülikooli kliinikumis 53 aasta vanuselt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles