Esimene laevakaitsemeeskond sai missioonimedalid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimene Eesti laevakaitsemeeskond saabus Somaaliast missioonilt tagasi 15. märtsil.
Esimene Eesti laevakaitsemeeskond saabus Somaaliast missioonilt tagasi 15. märtsil. Foto: Mihkel Maripuu

Kaitseminister Mart Laar ja mereväe ülem mereväekapten Igor Schvede andsid täna Admiral Pitka pardal esimesele laevakaitsemeeskonnale rahvusvahelistes sõjalistes operatsioonides osalenu medalid.

Kümneliikmeline laevakaitsemeeskond lõpetas üle nelja kuu kestnud missiooni operatsioonil Atalanta 15. märtsil. Meeskond tegutses Adeni lahes Somaalia ranniku lähedal Saksa fregati Hamburg pardal, kellega koos viis läbi toiduabilaevade konvoioperatsioone ning illegaalses tegevuses ja piraatluses kahtlustatavate aluste kontrolli.

«Eesti jaoks on oluline olla tõsiseltvõetav partner ka Euroopa Liidu julgeolekukoostöö vallas,» ütles kaitseminister Mart Laar. «Esimene laevakaitsemeeskond oli Euroopa kaitsekoostöös Eesti kaitseväe visiitkaardiks, Saksamaa valmisolek jätkata ühistegevust Eesti meeskonnaga 2012. aastal kinnitab koostöö kvaliteeti.»

«Mereväe jaoks tähendab laevakaitsemeeskond lisaks traditsioonilisele miinitõrjele ühe lisavõimekuse välja arendamist. Laevakaitsemeeskonna liikmete näol on Eesti saanud juurde kõrgetasemelise väljaõppe ja rahvusvahelise kogemusega kogenud kaitseväelased,» ütles Schvede.

Atalanta on Euroopa Liidu mereväeoperatsioon, mille eesmärgiks on eelkõige Maailma Toiduabi ja Aafrika Ühenduse Somaalia abiprogrammide laevade kaitsmine Aafrika idarannikul ja India ookeanis, piraatluse takistamine ning võitlus organiseeritud kuritegevusega.

Järgmine Eesti laevakaitsemeeskond asub Atalanta missioonile maikuus Prantsuse Mereväe fregatil Courbet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles