Ühinemispartnerid süüdistavad Palamuset pettuses

Eili Arula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1. juunil asetas Palamuse vallavanem Rait Persidski (paremal) järgmisel sügisel valmivale lasteaiale nurgakivi. Paraku pole lasteaia saatus enam sugugi kindel, sest ühinemispartnerid ähvardavad Palamuse valla ühinemisringist välja arvata.
1. juunil asetas Palamuse vallavanem Rait Persidski (paremal) järgmisel sügisel valmivale lasteaiale nurgakivi. Paraku pole lasteaia saatus enam sugugi kindel, sest ühinemispartnerid ähvardavad Palamuse valla ühinemisringist välja arvata. Foto: Sille Annuk

Järgmise aasta augustis peaks Palamusel valmima uus lasteaed, mille ehitab kontsessioonihanke lepinguga ehk oma kulu ja kirjadega KRC Ehitus ning annab selle siis vallale 20 aastakse üürile.

Tänavu sügisel ühineb Palamuse vald Torma ja Jõgeva valla ning Jõgeva linnaga. Investeeringu uude lasteaeda kirjutas Palamuse vald sisse ka ühinemislepingusse, kuid seal polnud kirjas kõiki kulusid.

Nädal enne Palamuse uue lasteaia nurgakivi panekut käisid Jõgeva linna, Jõgeva valla ja Torma valla juhid Palamuse vallamajas tutvumas lasteaia üürilepinguga. Siis selgus, et lasteaia üürikulu on 19 681 eurot kuus ehk ligi 236 000 eurot aastas. Et üüri tuleb tasuda 20 aastat, kulub selleks kokku vähemalt 4,7 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles