Šaakali küttimise aega pikendatakse

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Šaakal.
Šaakal. Foto: Caters News Agency

Kuna lambakasvatajad on hädas aasta-aastalt kasvavate šaakalite tekitatud kahjudega, siis on keskkonnaministeeriumis valmimas jahieeskirja muudatus, mis pikendab šaakali küttimise hooaega. 

Šaakali olemasolu Eestis leidis kinnitust neli aastat tagasi ja pärast seda on see hundist väiksem ja rebasest suurem koerlane siin jõudsalt kanda kinnitanud, vahendas ERRi uudisteportaal «Aktuaalset kaamerat».

Lambakasvatajad on šaakalitega hädas - mullu langes nende saagiks 108 lammast.

«Jahimeestele on loomakasvatajate poolt esitatud ühiskondlik tellimus šaakali küttimiseks ja selleks, et seda tellimust täita, on vaja vähe paremaid tingimusi. Senine jahiaeg on natuke liiga lühike,» selgitas jahimeeste seltsi juht Tõnis Korts.Kuna lambakasvatajad on hädas aasta-aastalt kasvavate šaakalite tekitatud kahjudega, siis on keskkonnaministeeriumis valmimas jahieeskirja muudatus, mis pikendab šaakali küttimise hooaega. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles