Liibanonis on süüdistuse saanud 12 eestlaste rööviga seostatud isikut

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liibanoni julgeolekujõud Bekaa orus.
Liibanoni julgeolekujõud Bekaa orus. Foto: SCANPIX

Välisministeeriumi andmetel on sõjaväekohtu prokuratuur võtnud üle Liibanonis röövitud eestlaste juhtumi menetluse ja esitanud süüdistuse 12 rööviga seostatud isikule.

Liibanoni sisejulgeolekujõud jätkavad info kogumist ja selle analüüsimist, et teha kindlaks röövitud eestlaste asukoht, teatas välisministeeriumi pressiesindaja.

Eesti jätkab koostööd Liibanoni sisejulgeolekujõudude ja sõjaväekohtuga, samuti jätkub koostöös Liibanoni ametivõimude ja partnerriikide esindajatega intensiivne töö kõigi võimalike versioonidega Liibanonis röövitud Eesti kodanike leidmiseks.

Välisminister Urmas Paet viibib täna Euroopa Liidu välisministrite kohtumisel Luksemburgis, kus arutab ühistegevust röövitud eestlaste leidmiseks mitmete kolleegidega.

Täna hommikul rääkis Paet ETV saates «Terevisioon», et viimaste päevade jooksul on mõningaid detaile lisandunud, aga midagi oluliselt uut ei ole teada saadud ning eestlaste asukoht on siiani selgusetu, vahendas ERRi uudisteportaal.

«Analüüsikilde ja vihjeid on igasuguseid, aga kinnitatud fakte seni mitte,» ütles välisminister.

«Uurimist veetakse jätkuvalt Liibanonist, aga info kogumisega tegeldakse ka igal pool mujal, sealhulgas Süürias,» sõnas Paet.

Seitse Eesti kodanikku rööviti Bekaa orus Zahle linna lähistel 23. märtsil.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles