Aeg: Vene mõjutustegevus Eestis pole müüt

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa Eestit ei ohusta?
Venemaa Eestit ei ohusta? Foto: Urmas Nemvalts

Kaitsepolitsei peadirektori Raivo Aegi sõnul kiputakse Eestis vahel küsima, kas Venemaa tegeleb ikka Eestis n-ö ümber nurga informatsioonilise mõjutustegevusega, kuid tema sõnul kinnitavad seda luureandmed.

«Seda, et see selliselt tõepoolest toimib ja ei ole lihtsalt mõte, näeme väga selgelt läbi oma teabehankelise tegevuse, kust me saame informatsiooni, milliste küsimuste osas, milliste protsesside vastu tunnevad huvi Vene Föderatsiooni eriteenitused,» rääkis Aeg tänasel kapo aastaraamatu esitlusel.

«See ongi põhiline indikaator - mis valdkondades otsitakse kontakti, kust otsitakse infot ja milliseid ülesandeid jagatakse.»

Tema sõnul on Vene Föderatsiooni informatsiooniline mõjutustegevus Eesti suhtes kapo jaoks jätkuvalt aktuaalseim teema.

Tema sõnul käib see jätkuvalt ümber nurga, Eestis elavate nn kaasmaalaste mõttemaailma mõjutamise läbi. See omakorda peaks avaldama mõju Eesti sise- ja välispoliitilistele otsustele.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles