Gheorghe Creţu: eestlased oskavad silma vaadata

Tuuli Koch
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aastatega emotsioone ohjama, varjama ja välja näitama õppinud Gheorghe Cretul on meeste jaoks erinevad lähenemisteed – kes vajab karmi sõna, kes heaga taas üles upitamist.
Aastatega emotsioone ohjama, varjama ja välja näitama õppinud Gheorghe Cretul on meeste jaoks erinevad lähenemisteed – kes vajab karmi sõna, kes heaga taas üles upitamist. Foto: Mihkel Maripuu

Vesteldes sügavalt ja sisendavalt silma vaatav Eesti võrkpallikoondise peatreener Gheorghe Creţu on suutnud kolme Eestis viibitud aasta jooksul oma pilgu, austava suhtumise ja nõudlikkusega viia meie vollemehed sel nädalal jahtima MMi finaalturniirile pääsu ning augusti lõpus tuleb EMi finaalis vastamisi seista Euroopa vägevaimatega. Creţu on rahul ja enesekindel – just sellist pöörast suve on nad meeskonnaga ihalenud.

- Esmalt pean tegema teile siira komplimendi: on väga kena näha teid ja teisi abimehi platsi kõrval hästi istuvates ülikondades, mitte dressipükstes, nagu väga paljud treenerid on.

See on normaalne. Nii kõrges liigas mängides ei tule kõne allagi, et ollakse dressipükstes. Minu jaoks on normaalne end ja meeskonda nii esitleda. Igaüks soovib näidata end parimast küljest. Tõsi, kui ma suudaks treenerina jääda rahulikuks, ei žestikuleeriks, siis on ülikond mugav. Aga mina ei suuda jääda rahulikuks, ei suuda istuda toolil ja seega on kõik liigutused raskemad (naerab). Minu meelest on kena, kui treenerid on viisakalt riides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles