Integratsiooni sihtasutuse uueks juhiks valiti Irene Käosaar

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Irene Käosaar.
Irene Käosaar. Foto: Erakogu

Integratsiooni sihtasutuse nõukogu valis asutuse uueks juhiks Irene Käosaare.

Käosaare kaasabil käivitati Eestis tänaseks palju toetajaid kogunud keelekümblusprogramm, teatas nõukogu.

Viimased kümme aastat on Irene Käosaar töötanud haridus- ja teadusministeeriumi osakonnajuhatajana, kus ta on eestikeelsele aineõppele ülemineku eestvedaja, vene õppekeelega koolide toetusprojektide algataja ning mitmekultuuriliste koolide mudeli üks loojatest ja arendajatest.

Nõukogu hinnangul on Käosaar hästi kursis sihtasutuse tegevusega, kuna on sellega seotud olnud praktiliselt organisatsiooni asutamisest saadik 1998. aastal. Käosaar töötas aastatel 1999-2007 Integratsiooni sihtasutuse keelekümbluskeskuse juhatajana, 2011-2013 oli sihtasutuse nõukogu liige, haridus- ja teadusministeeriumis osakonnajuhatajana töötades ka sihtasutuse koostööpartner.

«Arvan, et sihtasutus on aegade jooksul muutunud kompetentsikeskusest rohkem tehniliseks tegevuste korraldajaks. Tahan, et sisulise kompetentsi roll kasvaks ning et ühiskondlike hoiakute muutmiseks õnnestuks rohkem ära teha,» ütles Käosaar. Ta lisas, et tema nägemuses on lõimumise väljakutsed nihkunud mujale, kui nad olid 20 aastat tagasi ja olulisem on tegeleda koostöö ja vastastikuse mõistmise ja lugupidamise arendamisega, eelkõige just noortega.

Nõukogu esimehe Kristina Kallase sõnul saab sihtasutuse endale hea strateegilise juhtimisoskusega juhi, kes on ennast näidanud kui suurepärast eesmärkide saavutajat ning lisaks tunneb valdkonda ja lõimumise väljakutseid.

Käosaare senist tööd on kõrgelt tunnustanud ka president. 2004. aastal pälvis ta Vabariigi Presidendi hariduspreemia eduka keelekümblusprogrammi juhtimise ja uue keeleõppe metoodika juurutamise eest Eestis. 2013. aastal sai temast Valgetähe IV klassi teenetemärgi kavaler.

Käosaar alustab tööd Integratsiooni sihtasutuse juhatajana 1. septembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles