Filmiarvustus: «Pöörased» – sobiv allameetrimeestele

Madis Vaikmaa
, Arteri toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader filmist.
Kaader filmist. Foto: outnow.ch

See film teeb teene inimkonnale. Teene seisneb selles, et teose sihtgrupp, kelle lemmikuks oli seni animafilm «Autod» (või «Autod 2»), saab nüüd silmiavava kogemuse osaliseks: lapsed saavad teada, et maailma autotootjad on Ford Mustang Eleanori kõrval suutnud luua ka tõelisi mehaanilisi kunstiteoseid nagu 1962. aasta Ferrari 250 GTO ja 1937. aasta Bugatti Type 57SC Atlantic.

Tõsi, nende autode kõrval on ka ilusad näitlejad, aga kui nende dialoogi kõige dramaatilisem lause on «See muudab kõike», mille järel kostab jonnipunnilik «Ei muuda!», siis ei aita ka, et sa oled Clint Eastwoodi poeg või et sul on huuled, mida nähes kergestierutuv meesterahvas võib meelemärkusetult põrandale langeda.

Paraku pole repliikidest oluliselt paremad kontorilaua taga sündinud «plahvatused», millega lastakse õhku üks sild ja üks Porsche 911 (kes pole mitte milleski süüdi!). Nii et kui sellest filmist tõesti vägisi positiivset otsida, siis võib esile tuua Lõuna-Prantsusmaa maastiku ja kurikaelte koduks olevate luksusvillade arhitektuurse poole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles