Nestor soovitab Krossil oma võlad kiiresti likvideerida (9)

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eiki Nestor.
Eiki Nestor. Foto: Liis Treimann

Riigikogu esimees Eiki Nestor soovitab parlamendisaadikul Eerik-Niiles Krossil oma riigi ees tekkinud maksuvõla võimalikult kiiresti likvideerida, kuna avalikkuse ootused riigikogu liikmetele on kõrgemad võrreldes tavaliste äritegelastega.

Reformierakondlasest riigikogu liikmele Eerik-Niiles Krossile kuuluva Kõue Mõis OÜ mullune majandusaasta aruanne on esitamata ning ettevõtte maksuvõlg ulatub 125 967 euroni. Kross põhjendas oma maksuvõlga sellega, et ta on halb majandaja ja parema meelega on ta võlgu riigile, kui jätab oma töötajatele palgad maksmata.

Sotsiaaldemokraatlikku Erakonda kuuluv Nestor ütles Postimehele, et riigikogu liikmel ei tasu olla võlgu mitte kellelegi, ei riigile aga oma töötajatele.

«Soovitan Eerik-Niiles Krossil oma võlad kiiresti likvideerida. Rahvasaadik peaks äritegevusega tegeledes arvestama sellega, et ta on kõrgema tähelepanu all, kui mõni tavaline äritegelane» lausus Nestor.

Ta märkis, et võlgu ei tasu olla mitte kellelgi, kuid parlamendisaadiku ärid ja võlad satuvad paratamatult avalikkuse suurema tähelepanu alla.

«Sellepärast ongi riigikogu liikmete majanduslike huvide deklaratsioonid avalikud,» lisas ta.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles