Eesti suursaadikust USAs võib saada president Kaljulaidi uus välisnõunik

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eerik Marmei.
Eerik Marmei. Foto: AFP / Scanpix

Ametist lahkuv Eesti suursaadik Ameerika Ühendriikides Eerik Marmei võib asuda tööle president Kersti Kaljulaidi välisnõunikuna.

Kyllike Sillaste-Elling. Foto: Eero Vabamägi.
Kyllike Sillaste-Elling. Foto: Eero Vabamägi. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Presidendi praegune välisnõunik Kyllike Sillaste-Elling asub augustist Eesti suursaadikuks NATO juures. Sellele kohale nimetas eelmine riigipea Toomas Hendrik Ilves Sillaste-Ellingu juba eelmise aasta augustis. Ilves nimetas Kyllike Sillaste-Ellingu Eesti suursaadikuks ja alaliseks esindajaks NATO juures alates tänavu 1. augustist.

Ühtlasi kutsus Ilves tänavu 31. juulist tagasi Eesti praeguse suursaadiku NATO juures Lauri Lepiku.

Postimehe andmetel vahetavad presidendi välisnõunik, Eesti suursaadik NATO juures ning Eesti suursaadik USAs omavahel kohad.

Suursaadik Lauri Lepik. Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht.
Suursaadik Lauri Lepik. Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

President Kersti Kaljulaid nimetas juuni lõpus Lauri Lepiku Eesti suursaadikuks Ameerika Ühendriikides ja kutsus tagasi senise suursaadiku Eerik Marmei. Ametlikult kinnitamata andmetel asub suursaadik Ameerika Ühendriikides Erik Marmei asub aga Eestisse naastes president Kersti Kaljulaidi välisnõunikuks.

Presidendi kantselei kommunikatsiooninõunik Kaidi Aher ütles Postimehele, et presidendi kantselei ei saa praegu kinnitada, kes tuleb Kyllike Sillaste-Ellingu asemel riigipea välisnõunikuks. «Et Kyllike Sillaste-Elling läheb augustis presidendi kantseleist Eesti suursaadikuks NATO juurde, oli teada juba aasta tagasi. Presidendi uue välisnõuniku nime ei saa me praegu öelda,» lausus Aher.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles