Ülimoodne Hiina sõjalaev osaleb õppustel Läänemerel (1)

Martin Kutti
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hävitaja Hefei Taani vetes
Hävitaja Hefei Taani vetes Foto: HO/AFP/Royal Danish Navy/Scanpix

Lõuna-Hiina Hainani saare Sanya sadamast alustasid kuu aega tagasi teekonda Hiina sõjalaevad, mis osalevad järgmisel nädalal õppustel Läänemerel. Pikka merereisi alustanud laevade hulgas oli ka Hiina kaasaegseim raketihävitaja DDG-174 Hefei, mis esindab 052D-laevaklassi. Praegu on teenistuses kuus 052D-klassi laeva, katsetamisel on kolm ning valmimisjärgus veel neli alust. 

2015. aastal teenistust alustanud Hefei on 157 meetrit pikk ning kannab 280-liikmelist meeskonda. Põhirelvadena kasutatakse rakette koos 64 laskeseadeldisega, samuti on laevale paigaldatud võimas AESA-radarisüsteem, mille kohta on väidetud, et see suudab tuvastada koguni USA uusimaid hävituslennukeid F-35. Laevale on paigaldatud ka 130 mm kaliibriga kahur, samuti on võimas alus varustatud torpeedodega, et seda allveelaevade vastu kaitsta.

Peale Hefei saabub Läänemerele ka 054A-klassi mitmeotstarbeline fregatt FFG-571 Yuncheng ning Hiina sõjalaevu saatev abilaev Luoma Lake.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles