Superministeerium saab viimast lihvi

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Olgugi et eile sagisid uues, Tallinna kesklinna kerkinud superministeeriumis veel maalrid, ehitajad ja aknapesijad, ei pea ametnikud enam kaua ootama, sest kolimine uhiuude hoonesse algab juba varsti. Postimehel õnnestus ligi tuhandet ministeeriumitöötajat mahutavas hoones eile ringkäik teha.

14 maapealse ja kahe maa-aluse korrusega hoone on kenasti viie ministeeriumi vahel ära jaotatud: ühes tornis on koos justiits- ja rahandusministeerium, teises sotsiaal-, haridus- ja majandusministeerium. Kuuldavasti otsustati see, kes millise korruse saab, kõige lihtsamal moel – liisku võttes.

Kahte torni ühendab galerii. Seejuures on arvestatud ka sellega, et ministrite kabinetid oleksid eri tornides samal korrusel. Nii saavad nad lihtsamini teineteisel külas käia. Näiteks majandusministri ja rahandusministri kabinetid asuvad eri tornides kümnendal korrusel, justiits- ja sotsiaalministri kabinetid kuuendal korrusel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles