OECD: eestlased on muutunud vähemuste suhtes ebatolerantsemaks

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

OECD raporti «Society at a Glance – OECD Social Indicators» kohaselt on Eesti OECD riikidest kõige ebatolerantsem ja lisaks on viimase kolme aastaga muututud üha ebatolerantsemaks.

Eesti ühiskonnast on vähemusgruppide suhtes tolerantseid inimesi vaid 26 protsenti kogukonnast, mis on ülekaalukalt OECD riikide seas madalaim tulemus.

Lisaks selgub uuringust, et perioodil 2007-2010 on eestlaste tolerantsus vähemuste suhtes vähenenud kuus protsendipunkti (Eestis mõõdeti neid andmeid esmakordselt 2006. ja viimati 2009. aastal).

Eestlased on kõige ebatolerantsemad homoseksuaalsete inimeste (tolerantseid on 14,08 protsenti) ja immigrantide (27,78 protsenti) suhtes. Teisest rassist inimeste või etniliste vähemuste suhtes on tolerantsus veidi kõrgem – 55,52 protsenti.

Negatiivses tabelis järgnevad Eestile Türgi (35 protsenti), Poola ja Iisrael (36 protsenti), Tšehhi ja Jaapan (42 protsenti) ning Korea (43 protsenti).

Kõige tolerantsemad riigid on aga Kanada  ja Austraalia (84 protsenti), Uus-Meremaa, Holland ja Island (81 protsenti) ning Iirimaa ja Hispaania (78 protsenti).

OECD keskmine tulemus oli 60,6 protsenti.

Tolerantsi indeks koostati selle alusel, et küsitluses osalenutelt uuriti, kas nende kodupaik on etnilistele vähemustele, immigrantidele ja homoseksuaalidele hea koht elamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles