Üliõpilasorganisatsioon korraldab väliseesti noortele suvelaagri

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Episood laagri ettevalmistustest
Episood laagri ettevalmistustest Foto: ENÜS / Instagram

Eesti Naisüliõpilaste Selts korraldab väliseesti noortele suvelaagri, mille siht on innustada noori Eestis ülikooli astuma.

Esmaspäeval kogunevad Tartus suvelaagrisse 23 Eesti juurtega noort vanuses 15-19, kellest 17 elavad välismaal ja kuus Eestis, edastas seltsi esindaja. Eestisse kokku tulevad noored on pärit maailma eri paigust: Austraaliast, Iirimaalt, Kanadast, Leedust, Lätist, Norrast, Saksamaalt, Soomest ja USA-st.

Noortelaager toimub põhiliselt ülikoolilinnas Tartus, samas külastatakse ka teisi Eesti paiku. Laagri käigus toimuvad mitmekesised tegevused – tutvutakse Eesti vanima ülikooli – Tartu Ülikooliga, viiakse end kurssi YFU õpilasvahetusprogrammiga, külastatakse Eesti Rahva Muuseumi, käiakse Endla rabas matkamas, tehakse väljasõite nii Viljandisse kui Seto Kuningriigi päevadele.

Laager pakub osalevatele noortele võimalust harjutada eesti keelt, tutvuda Eestis õppimise võimalustega ning leida uusi sõpru.

Suvelaagri siht on innustada noori Eestis ülikooli astuma.

«Soovime anda oma panuse, et võõrsil elavad Eesti juurtega noored seoksid oma tuleviku Eestiga või oleksis oma erialal Eesti saadikud maailmas,» täpsustas laagri tausta peakorraldaja Ingi Mihkelsoo

Noortelaager on Eesti Naisüliõpilaste Seltsi kingitus Eesti Vabariigile 100. sünnipäeva puhul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles