Janek Luts: Ekspressi pole vaja päästma minna

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janek Luts.
Janek Luts. Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

Kuku raadio peatoimetaja ameti Eesti Ekspressi peatoimetaja oma vastu vahetanud Janek Luts rõhutas, et Eesti Ekspressi olukord pole selline, et seda päästma peaks minema.

«Tegu on ainulaadse väljaandega, Kuku kui juturaadio on olnud kaunis ainulaadne, samuti nädalaleht, mis pole millegi lisa, on ka kaunis erakordne,» leidis Luts ETV saates «Kahekõne».

«Ekspress pole väljaandena kindlasti positsioonis, et peaks midagi päästma minema,» lisas Luts.

«Praegu ei peaks vaid tiraažilangust vaatama, palju lugejaid loeb lugusid iPadis, on palju veebis lugejaid, on palju neid, kes ostavad artikli kaupa,» loetles Luts.

«Nädalaleht pole aeglasem meedium, talle on pigem kõrgendatud nõudmised,» uskus Janek Luts.

«Meedia on kindlasti neljas võim, ta on väga killustunud, aga suudab siiski lõpptulemusena oma rolli täita,» oli Eesti Ekspressi uus peatoimetaja veendunud.

Luts on Eesti meedias töötanud 1993. aastast ning on nende aastate jooksul puutunud kokku erinevate meediavormidega.

Aastatel 2000 kuni 2003 oli Luts ASi Tartu Raadio juhatuse esimees ja aastatel 2003-2011 Kuku Raadio peatoimetaja.

Viimased viis aastat Eesti Ekspressi peatoimetajana töötanud Priit Hõbemägi asub tööle Ekspress Grupis ning hakkab vastutama multimeedia uudisruumi projekti eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles