Diplomaatilise korpuse daamid maalisid lihavõttemune

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lihavõttemunad.
Lihavõttemunad. Foto: SCANPIX

Eestis resideeruva diplomaatilise korpuse daamid maalisid täna üheskoos lihavõttemune.

Eestis resideerivate suursaadikute prouad ning prouad suursaadikud olid Ukraina kultuurikeskuse kitsukeses ruumis elevil ja innukalt valmis, et muuta ootel olevad tavalised valged munad kaunilt kirjudeks lihavõttemunadeks, ülesanne polnud aga kergete killast, selgus kohe, kui kui nähti ukraina stiilis kunstiteoseid, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Pikema kõhkluseta haarati aga nii-öelda härjal sarvist, kavand ja muster ees, läksid käiku spetsiaalsed töövahendid millele ei oska nimegi anda, ning ning loomulikult eritehnoloogia - vahajoonistus.

Ka seltskonna kokku kutsunud Ukraina suursaadiku abikaasa Olena Krõžanivska tõdes, et ta isegi on õpipoisi rollis, sest tema kodumaal maalitakse mune regiooniti erinevalt.

«Kui aus olla, siis mina sündisin Kiievis väga lihtsas perekonnas ja meie küll värvisime mune, aga mitte nii kunstipärasel viisil, ma näen ausalt öeldes esmakordselt, kuidas vahaga joonistatakse,» rääkis Olena Krõžanivska.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles