Iiri kohus mõistis ohvrit viinapudeliga pähe löönud eestlase vangi

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Iirimaa Corki kriminaalkohus mõistis eelmisel nädalal kolmeks aastaks vangi eestlase, kes lõi aprillis ohvrile viinapudeliga pähe, põhjustades talle raske tervisekahjustuse.

Süüdistuse järgi ründas 27-aastane Jaanus Põldme 2. aprillil Corki lääneosas ilma põhjuseta 30-aastast meest ja lõi talle kolmveerandliitrise viinapudeliga pähe, kirjutab Irish Times.

Linnaaednikuna töötav 30-aastane Kieran saabus 2. aprilli õhtul kella 17 paiku Corki Castletownbere väljakule tööle. Kui ta astus oma kaubikust välja, astus Põldmäe tema juurde ja lõi ilma igasuguse hoiatuseta täis viinapudeli mehe pähe puruks.

Politsei pidas eestlase sündmuskohal kinni. Tema teol oli mitu tunnistajat, samuti salvestas rünnaku väljakul olnud turvakaamera.

Corkis üles kasvanud Põldme ei osanud kohtus oma tegu põhjendada. «Ma ei oska selgitada, miks ma teda ründasin. See ei olnud nii, et ma tahtsin teda rünnata. Ma ei oska seda selgitada,» ütles eestlane kohtus. Irish Timesi andmetel on mehel olnud varem kokkupuuteid vaimse tervise raviasutustega.

Eestlast on varem 11 korda kriminaalkorras karistatud, muu hulgas avaliku korra rikkumise eest, suure varalise kahju tekitamise eest, narkootikumide käitlemise eest ning ähvardava käitumise eest.

Ka pudelirünnaku ohver ei osanud vägivaldset käitumist millegagi seletada, tema sõnul tuli hoop talle täiesti ootamatult. «Kaotasin teadvuse ja kui ma kahe minuti pärast toibusin, lebasin vereloigus, minu ümber olid juhuslikud möödujad, kes üritasid mind aidata,» meenutas Kieran kohtus.

Mees sai rünnaku tagajärjel raske tervisekahjustuse. Ta rääkis kohtus, et teda vaevavad pidevad peavalud ning ta pole olnud suuteline pärast rünnakut tööd tegema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles