Vseviov: Pence midagi olulist ütlemata ei jätnud (1)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jonatan Vseviov
Jonatan Vseviov Foto: Sander Ilvest

Kaitseministeeriumi kantsler Jonatan Vseviov leiab, et USA asepresident Mike Pence ütles oma visiidi ajal ära kõik olulisemad sõnumid, mida me kuulda tahtsime.

Vseviov tõi esile olulisemad sõnumid Pence'i kõnest, nagu Ameerika pühendumus transatlantilistele suhetele, mis tähendab, et Trumpi ametisseastumise kõnes lausutud «Ameerika kõigepealt» ei tähenda, et Ameerika üksi; et USA on pühendunud NATO-le ja kollektiivkaitsele ning kolmandaks, et Pence kiitis põhjalikult Eestit, tuues meid eeskujuks teistele NATO liitlastele nii kaitsekulutuste kui küberedulugude pärast, vahendas ERRi uudisteportaal «Aktuaalset kaamerat».

«Kõik need kõige olulisemad sõnumid meile ja tegelikult ka laiemale maailmale,» ütles Vseviov.

Vseviov selgitas, et mingeid olulisi otsuseid sellele visiidile oodata ei maksa, sest otsused tehakse alati kinniste uste taga ning avalikud kõned ja visiidid, vastupidi, väljendavad eelnevalt tehtud olulisi otsuseid.

Samuti hoiatas Vseviov, et olukorda, kus saaks öelda, et kogu julgeolekutöö on tehtud ja kõik on saavutatud, ei saabu Eesti jaoks kunagi - liitlassuhted ja koostöö peavad kogu aeg jätkuma ja edasi arenema.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles