Viltused postid jätsid Nasva ööpäevaks elektrita

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektripost.
Elektripost. Foto: Sille Annuk

Viltu vajunud betoonist elektripostid rebisid Nasval katki õhuliinid ja jätsid ligi ööpäevaks vooluta 125 majapidamist.

Kuigi kohalikud elanikud kinnitavad, et tegemist on juba vähemalt kaks aastat vana probleemiga, paneb Eesti Energia tekkinud olukorra lume sulamisest tingitud üleujutuse süüks, kirjutas Meie Maa.

Elekter kadus Nasval kolmapäeval kella kahe paiku ja kohaliku elaniku Urmase sõnul helistas ta rikete numbril 1343 ja sealt öeldi, et post on katki ja kolme tunni pärast on vool tagasi, kuid tegelikult läks parandamiseha hoopis kauem.

Mehe sõnul sai kõik alguse juba üle aasta tagasi, mil ta viltuvajunud nelja elektriposti märkas ja Eesti Energia oli nendest teadlik juba varem, kuid midagi ette ei võetud.

Eesti Energia pressiesindaja Marina Bachmanni sõnul saavad nad üldjuhul tavaolukorras rikke likvideerida paari tunniga, kuid antud juhul selgus kohale jõudes, et rikkekoha ümbrus on üle ujutatud, pinnas kaetud umbes meetrise veekihiga ning on väga pehme ja seetõttu tehnika ja inimeste jaoks läbipääsmatu, mistõttu suunas jaotusvõrk toite ümber teiste liinide ja alajaamade kaudu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles