Tiiu kraapsas Rukkirahu juures põhja kaks korda

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parvlaev Tiiu.
Parvlaev Tiiu. Foto: Alar Truu / Õhtuleht

Nagu selgub vanemtüürimehe ja kapteni seletuskirjadest, oli Heltermaalt Rohukülla teel olnud parvlaeval Tiiu läinud reedel tuntavaid põhjapuuteid tegelikult kaks. Ehkki vanemtüürimees üritas streikivat automaatrooli taas töökorda saada, ei õnnestunud see kuidagi ja laev puutuski raginal vastu põhja.

«Ma pole elus Rukkirahu laidu nii lähedalt näinud,» rääkis reedel Tiiu pardal viibinud hiidlane Postimehele. Rukkirahu on pisike laid, mida reisijad saavad eemalt imetleda Hiiumaa ja mandri vahelise laevatee Rohuküla-poolses otsas. Just seal ongi laevateel püsimine kõige olulisem, sest väljaspool kanalit on vesi väga madal.

Mõni minut enne kella 18.30 käis aga kaks kõmakat. «Rukkirahu juures riivas laev põhja ja läks sellest kokkupõrkest tugevasti kaldu. Ka laevapõhi ragises kõvasti. Kõikudes saavutas laev uuesti tasakaalu ja jätkas sõitu, kuid riivas uuesti ragistades põhja,» kirjeldas kogu asja pealt näinud hiidlane.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles