Piirivalve on hädas piiririkkujatega Kagu-Eestis (2)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piiripost.
Piiripost. Foto: Marko Saarm

Saatse saapa lähistel Eesti-Vene kontrolljoonel on hüppeliselt sagenenud juhtumid, kus liiklejad eiravad nii liiklusmärke kui ka piirirežiimi ala selleks, et teha endast piiritähiste taustal fotosid. 

Kui eelmisel aastal registreeriti Saatse saabastes kaks rikkumist metsas uitanud seeneliste poolt, siis ainuüksi eelmisel kuul registreeriti väikeses Saatse saapas kuus rikkumist. Rikkujate seas on olnud lisaks Eestile kodanikud ka Hollandist, Soomest, Saksa- ja Venemaalt, vahendas ERRi uudisteportaal «Aktuaalset kaamerat».

«Inimesed sõidavad autoga, märkavad Vene piiritähist, meie hoiatussilte ja peatavad siis auto tegelikult juba märgi mõjualas, et teha selfie't Vene Föderatsiooni piiritähise taustal,» selgitas Saatse piirivalvekordoni juht Arvi Suvi.

Seaduse silmis on piiriribal viibimine võrdväärdne ebaseadusliku piiriületusega, mis tähendab, et maksimaalne võimalik trahv selle rikkumise eest on 800 eurot. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles