Mereväebaasi külastas 350 riigikaitsehuvilist õpilast

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Relvanäitus huvitas nii suuremaid kui väiksemaid külalisi.
Relvanäitus huvitas nii suuremaid kui väiksemaid külalisi. Foto: Kaitseväe peastaap

Mereväebaasi lahtiste uste päeva külastas täna 350 last ja noort koolidest ja lasteaedadest üle Eesti.

Külalised tutvusid mereväe tehnika, aluste, väljaõppe ja olmetingimustega, avatud oli miinituukrite tehnikanäitus ja relvanäitus, vahendas kaitseväe pastaabi pressiesindaja.

Mereväe ajateenijad õpetasid lastele ja noortele esmaabioskusi ning tutvustasid välimeditsiini võimalusi. Baasikaitsekompanii ajateenijad demonstreerisid oma oskusi baasi kaitsel ja rahutuste mahasurumisel.

«Tänane päev on vajalik, et tõsta noortes kaitsetahet ning huvi riigikaitse vastu. Mul on hea meel näha, et koolide ja lasteaedade huvi mereväe tundmaõppimiseks on kõrge ning kohal on ka nooremaid huvilisi. Me omalt poolt soovime jätkuvalt tutvustada mereväge ka järgmistel aastatel ning panustame sellesse kõiki võimalusi kaasates,» ütles mereväebaasi ülem kaptenmajor Jüri Saska.

Mereväebaasi ülema sõnul on sellised üritused vajalikud, et tõsta noortes kaitsetahet ning soodustada mereväelase elukutse ning ajateenistuse tuntust.

Mereväe lahtiste uste päev oli suunatud kooliõpilastele ning riigikaitseõppuritele. Ekskursioone viisid läbi mereväebaasi ajateenijad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles