Elevandipäeva ootuses

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Draay, Carl ja Fien.
Draay, Carl ja Fien. Foto: Maaja Kitsing

Alanud augustikuu on lisaks loomaaia sünnipäevakuule ka elevandikuu, sest kuu keskel, 12. augustil peetakse kogu maailmas elevandipäeva. Sestap tasub loomaaiakülastus kindlasti plaani võtta ning Tallinna loomaaia aafrika savannielevandid Fien, Draay ja Carl jälle oma silmaga üle vaadata.

Esmaspäeval oli viimane võimalus pakkuda välja üks tore nimi juuni alguses sündinud ninasarvikuvarsakesele. Loomaaednikel on nüüd suur kastitäis nimesid läbi vaadata, et leida see õige, mis loomaaia sünnipäeval, 25. augustil pidulikult välja kuulutada. Naaritsapoegadele saab aga nime pakkuda veel kuni taasiseseisvumispäevani.

Augusti algusest alates näeb tervet ninasarvikuperet korraga kõrvuti õueaedikuis jalutamas. Ning kuigi isa Kigoma aeg-ajalt tähtsalt puhisedes ringi jookseb ja sarvega aiaposte kolistab, ei lase ema Kibibi end häirida, ninasarvikuvarsake saab aga väärt õppetunde.

Kuigi sündide kõrgaeg on möödas, nägid 1. augustil ilmavalgust jakivasikas ja kaks kodukitse talle. Kullimäel võib soojal suvepäeval peale sattuda kümblevatele kotkastele. Takiinidel, omapärase välimusega kitslastel, algas jooksuaeg.

Neljapäeval toimus loomaaias järjekordne Vivacolori värvipäev. Suur hulk häid abilisi värvisid ära uue kaamelimaja, emaelevantide suure õueaediku aiapostid ja isaelevandi vaateterrassi. Et värvijaid mitte segada, veetsid emaelevandid Fien ja Draay taas aega isaelevant Carli seltsis.

9. augustil, loomaaia teisel klassikakolmapäeval esineb Aavo Otsa trompetiansambel.

Loomaaiast saab mälestuseks soetada ninasarvikute ja naaritsatega kruuse ning muid vahvaid meeneid. Heategevusmüügi tulu läheb vastava liigikaitseprojekti toetuseks. Möödunud nädalal aset leidnud tiigripäeval koguti heategevusmüügil üle 1000 euro.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles