Lapsi palvetama kutsuv buss pahandab vanemaid (21)

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Lõuna-Eestis sõidab ringi kristlikku sõnumit levitav «Hea Sõnumi buss», kuhu kutsutakse lapsi mängima ja piiblilugusid lugema.

Kuigi bussi eestvedajate sõnul kutsutakse lapsi bussi programmi ainult vanemate nõusolekul, võttis «Aktuaalse kaameraga» ühendust lapsevanem, kelle üheksa-aastast poega koos sõpradega meelitati bussi palvetama just ilma vanemate nõusolekuta, kirjutab ERR uudised.

Tartus rulapargi kõrval seisnud bussis käinud lastele tutvustati poistele piibliainelist lasteraamatut ning koos õpetajatega ka palvetati.

Ehkki bussi eest vastutava MTÜ Ühendus Lapsed Eestis juht Ülle Käärik ütles «Aktuaalse kaamera» kirjalikule päringule vastates, et vanemate loata «Hea Sõnumi bussi» ei kutsuta, siis vastust küsimusele, miks omapäi rulatama läinud 9-aastased poisid bussi palvetama kutsuti, Käärikult saada ei õnnestunud.

Lastekaitse liidu presidendi Loone Otsa sõnul vastutab lapsevanem selle eest, et laps oskaks ka kodust väljaspool otsuseid langetada ning reklaame ja ideid täis keskkonnas teadlikke valikuid teha.

Kommentaarid (21)
Copy
Tagasi üles