Parvlaev Tiiu jõudis Soome (5)

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiiu asus koos Protectoriga eile Soome poole teele.
Tiiu asus koos Protectoriga eile Soome poole teele. Foto: Vahur Keldrima

Parvlaev Tiiu jõudis eile õhtul puksiirlaeva Protectori abiga Soome, kus Hiiumaa vahet sõitvat laeva ootab ees põhjalik ülevaatus.

Tiiu väljus Rohuküla sadamast esmaspäeval kella 21.30 ajal ja jõudis Naantalisse eile hilisõhtul.

«Kuna tegemist on suhteliselt pika ülesõiduga, siis turvalisuse ja ohutuse huvides otsustasime panna saatelaeva,» selgitas puksiirlaeva kaasamist TS Laevad juhatuse liige- laevandusvaldkonna juht Mart Loik.

Avarii tõttu on laev liinilt eemal ilmselt kuni poolteist kuud. «Dokis toimub korpuse veealuse osa ja käiturite põhjalik ülevaatus. Käiturid kontrollitakse ja testitakse tootja poolt üle, et ei jääks sisemisi varjatud vigastusi ja garantii kehtiks määratud perioodi lõpuni,» sõnas Loik.

Mandri ja Hiiumaa vahet sõitev Tiiu puudutas 28. juuli õhtupoolikul Rukki kanalis kahel korral põhja. Tõenäoliselt peitus põhjus streikivas automaatroolis, mida ei õnnetunud vanemtüürimehe pingutustest hoolimata avarii ajal toimima saada. Loe lähemalt.

Tiiu eemaloleku ajal veavad sel liinil reisijaid parvlaevad Leiger ja Hiiumaa. Sel nädalavahetusel oli abiks ka parvlaev Regula.

Kommentaarid (5)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles