Mikser arutas Esindajatekoja välisasjade komitee juhiga julgeolekut

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Mikser ja Edward Royce välisministeeriumis.
Sven Mikser ja Edward Royce välisministeeriumis. Foto: Välisministeerium.

Välisminister Sven Mikser arutas kohtumisel USA Esindajatekoja välisasjade komitee esimehe Edward Royce’iga partnerlussuhteid ning julgeolekuteemasid.

Mikseri ja Royce'i kinnitasid teisipäevasel kohtumisel kahe riigi häid partnerlussuhteid ning peatusid pikemalt julgeolekuteemadel, edastas välisministeerium. Ka arutati kohtumisel strateegilise kommunikatsiooni olulisust. Nii Mikser kui Royce leidsid, et koos saaksime aidata teisi Ida-Euroopa riike võitluses Venemaa propaganda vastu.

«Ameerika Ühendriigid on Eesti olulisemaid liitlasi ning kahe riigi suhted on väga tugevad. Seda näitavad arvukad kõrgetasemelised vastastikused visiidid, Ameerika Ühendriikide sõdurite kohaolek Eestis ning ka väga tihe koostöö küberturvalisuse valdkonnas,» ütles välisminister Sven Mikser.

Ka olid kohtumisel kõne all Euroopa Liidu ja USA suhete tugevdamist, seda nii terrorismivastases võitluses, küberkaitses, kui atlandiüleses kaubanduses. «Rahvusvaheline kaubandus ei ole nullsummamäng, kus ühel pool on võitjad ning teisel pool kaotajad. Vabakaubandusleppest võidavad kõik,» ütles Mikser.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles