Käosaar: vene koolide soov üleminekuga oodata ei ole esmapilgul põhjendatud

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Irene Käosaar ja Yana Toom detsembris 2010 kodurahu foorumil.
Irene Käosaar ja Yana Toom detsembris 2010 kodurahu foorumil. Foto: Stanislav Moškov / DzD

Haridus- ja teadusministeeriumi üldharidusosakonna juhataja Irene Käosaare hinnangul ei ole eestikeelsele õppele üleminekuga viivitamist soovivate gümnaasiumite taotlused esmapilgul põhjendatud.

«Narva ja Tallinna taotlused on mõneti erinevad, Tallinna taotlustest kolmel on toodud põhjenduseks see, et on õpetajate puudus, et nad ei ole suutnud leida ettevalmistusaja jooksul kvalifitseeritud pedagooge, teiste taotluste puhul ei ole põhjendusi eraldi välja toodudki, nii et on väga raske kommenteerida, mida nad põhjenduseks toovad,» märkis Käosaar rahvusringhäälingu raadiouudistele, vahendas ERR Uudised.

Tema sõnul läheneb ministeerium igale taotlusele individuaalselt, samas on kõik koolid viie ettevalmistusaasta jooksul andnud tagasisidet, et üleminek toimub vastavalt plaanidele ja sihiseadmistele, pealegi on see säte seaduses sees juba 1993. aastast, lisas Käosaar.

Tema hinnangul tuleb ministeeriumil täpselt uurida, mis sisuliselt paar kuud enne seda, kui 10. klassi minejad peavad septembris hakkama 60 protsenti aineid eesti keeles õppima, järsku juhtus.

«Ma ise julgeks küll väita, et ei ole põhjuseid praegu, mida saaks väga põhjendatuks pidada, sest ettevalmistusperiood on olnud pikk ja toetus koolidele on olnud tugev, seda enam, et kõigi nende koolide arengukavades on siiani kirjeldatud, mismoodi tegevusi tehakse ja valmis ollakse selleks 2011. aastaks,» nentis Käosaar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles