Tallinna gümnasistid hakkavad tasuta koolitoitu saama

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kristjan Teedema

Tallinna linn kavatseb algavast 2017/18. õppeaastast lisaks põhikooliõpilastele tagada tasuta koolitoidu ka gümnaasiumiõpilastele.

2017. aastaks on linn eraldanud põhikooli õpilaste tasuta toitlustamiseks 3,2 miljonit eurot, millele lisandus esimese lisaeelarvega veel 295 000 eurot gümnasistide toitlustamiseks, teatas linnavalitsuse pressiteenistus.

2015. aasta algusest on riik toetanud gümnaasiumiõpilaste koolilõunat iga päev 78 sendiga, ülejäänud 56 senti koolitoidu maksumusest on pidanud gümnasistid ise tasuma. Tasuta koolilõunat on seni saanud taotleda gümnaasiumiõpilased vähekindlustatud peredest. Põhikooliõpilased on tasuta koolitoitu saanud alates 2006. aastast.

Abilinnapea Mihhail Kõlvart märkis, et koolitoit on nii sotsiaalne kui ka hariduslik samm, sest kui õpilastel on kõhud täis, saavad nad klassis põhilisele keskenduda. «Leidub palju noori, kellele koolitoit võib olla ainsaks soojaks söögikorraks päevas,» nentis Kõlvart. «Lisaks kipuvad paljudel ka koolipäevad pikaks venima, sest koolitundidele järgneb kas trenn, muusikakool või mõni teine huviring – seetõttu on tervislik ja korralik koolitoit noorele organismile väga oluline.» Ühtlasi osutas abilinnapea, et koolilõuna on noorte jaoks kindlasti tervislikum ning soodsam kui näksid või tühi kõht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles