RKAS vallandas ministri mõnitamise avalikustaja (1)

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristel Meier koos elukaaslase Heiki Kranichiga 2013. aastal Kanal 2 peol.
Kristel Meier koos elukaaslase Heiki Kranichiga 2013. aastal Kanal 2 peol. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Riigi Kinnisvara AS (RKAS) vallandas juulis ärisaladuse rikkumise alusel kliendisuhtehalduri Kristel Meieri, kes edastas riigihalduse ministrile Jaak Aabile koosoleku salvestise, kus toona asutust juhtinud Urmas Somelar nimetas haridusminister Mailis Repsi peast rasedaks.

«Otsuse langetamise põhjuseks on usalduse kaotus,» ütles RKASi juhatuse liige Tanel Tiits. Tema sõnul on ettevõtte sisedokumentides selgelt kirjas, mis on ärisaladus, ning üks ärisaladustest on koosolekuprotokollid ja sinna juurde kuuluvad materjalid. Tiitsi sõnul on samuti täpselt paika pandud, kes avalikkusega suhtleb.

Tiitsi sõnul toetub vallandamisteade Meieri töölepingule ja seda aitas koostada juriidiline nõuandja. Tiitsi isiklikul hinnangul ei ole Kristel Meieri vallandamise puhul mingit põhjust rääkida soolisest diskrimineerimisest.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles